Systeemplafonds

project2Topsystemen levert en monteert systeemplafonds van de beste kwaliteit en zorgt voor een snelle en deskundige oplevering.

Waarom kiest u voor een systeemplafond?

Door geluidsabsorptie wordt het comfort op het werk en de arbeidsproductiviteit verbeterd. Akoestische systeemplafonds absorberen geluiden in binnenruimte door het gebruik van hoogwaardige geluidsabsorberende materialen en bieden overlangsgeluidsisolatie tussen aangrenzende vertrekken. Systeemplafonds kunnen ook voor vochtige toepassingen worden gebruikt zoals in toilet of doucheruimtes waar in plaat van mineraal panelen met gipspanelen kan worden gewerkt.

De belangrijkste andere redenen om te kiezen voor een systeemplafond boven een conventioneel plafond zijn:

  • Een systeemplafond verbergt beschadigingen op oude stucplafonds. Systeemplafonds zijn makkelijker, sneller en goedkoper aan te brengen, te verwijderen en schoon te houden en bieden betere mogelijkheden voor de belichting.
  • Een systeemplafond verbergt leidingen en voorzieningen voor ventilatie en verwarming. Het biedt daarbij een gemakkelijke toegang tot het plenum, waar deze leidingen zich bevinden.
  • Een systeemplafond kan worden gebruikt om delen van een bouwwerk tegen brand te beschermen. Door de thermische eigenschappen van de minerale panelen laat een systeemplafond de hitte van een brand met een vertraging door, zodat de constructie van het bouwwerk langer in stand blijft.

Opbouw systeemplafond

Een systeemplafond is opgebouwd uit een raster van profielen die worden bevestigd aan een afhangsysteem. De plafondpanelen en de verlichtingsarmaturen worden vervolgens in het raster aangebracht. De meest gebruikelijke in een systeemplafond zijn 60×60 en 60×120 cm.

Daarnaast kunnen we uw systeem plafond voorzien van de juiste verlichting voor zowel kantoor, magazijn of winkel.